Rookstopadvies
De brochure ‘Stoppen met roken. Waarom en Hoe?'

Roken is een ‘hot item'. Het debat wordt in de pers, in de politiek en op de werkvloer gevoerd. Heel wat rokers voelen de noodzaak aan om te stoppen met roken, maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Een aantal organisaties waaronder de Vlaamse Werkgroep voor Gezonde Tanden (VWGT), treden met een éénduidige en wetenschappelijk onderbouwde boodschap de rokers tegemoet. 

De brochure ‘Stoppen met roken. Waarom en Hoe?' is een praktische leidraad die rokers kan helpen om met succes te breken met de sigaret. De brochure gaat in op de redenen om te stoppen met roken, een kwestie die op een bijzonder directe manier van invloed is op hun toekomst. Verder wordt er aandacht besteed aan de twijfels die kunnen opkomen, de ontwenningsverschijnselen, de angst voor gewichtstoename, de juiste aanpak en het volhouden. Het laatste deel bevat een handig overzicht van de hulpmiddelen en wijst de weg naar de hulpverlening.
 

De brochure ‘Stoppen met roken. Waarom en Hoe?' verschaft op een heldere en bevattelijke manier alle informatie die de roker nodig heeft, en is een ideaal werk-instrument voor de zorgverlener.
 
U kan hier meer informatie terugvinden.