De tandenkoffer
Met gezonde gewoonten bereik je ontzettend veel op het gebied van mondgezondheid.

En hoe vroeger je begint hoe beter. Wie van jongsaf leert om gezond te eten, ieder dag te poetsen en regelmatig naar de tandarts te gaan, heeft alle kans om met sterke, mooie tanden door het leven te gaan. 

School en leerkrachten spelen een belangrijke rol in het bijbrengen van gezonde gewoonten. Voor hen stelde de VWGT een Tandenkoffer samen, boordevol didactisch materiaal.

De Tandenkoffer leert kinderen over tanden en het belang van een goede tandhygiëne. De koffer bevat mooi 3D-materiaal en helpt kinderen op een visuele manier meer te weten te komen over de opbouw van de tand, het gebit, hoe je goed moet poetsen en wat je bij de tandarts mag verwachten.

De tandenkoffer is een uitleenbox met didactisch materiaal rond mondhygiëne voor basis- en secundaire scholen. De koffer bevat heel wat 3D materiaal dat de informatie over mond en tanden heel tastbaar en aanschouwelijk maakt en kinderen helpt op een visuele manier meer te weten te komen over de opbouw van de tand, het gebit, hoe je goed moet poetsen en wat je bij de tandarts mag verwachten.
 
 
Huur een tandenkoffer

 
 Inhoud
  1. Een reuzentand
  2. Drie modellen 
  3. Model 1 = het melkgebit van een kind van 6 à 7 jaar. 
  4. Model 2 = het wisselgebit op 8 à 9 jaar. 
  5. Model 3 = dit is het definitieve gebit zoals het er vanaf 12-13 jaar uitziet.
  6. Volwassen en Melkgebit poetsmodel met borstel. Deze poetsmodellen zijn ideaal om te tonen hoe de tanden worden gepoetst.
  7. Tandartsenmateriaal : Dit gebruikt de tandarts bij de controlebeurt: spiegel, sonde, mondmasker handschoenen, wattenrollen, speekselzuiger recht en gekruld.
  8. Fotoserie rond bezoek aan de tandarts
  9. Werkblaadjes
  10. Activiteitenmap Cas en Kato
 
Doelgroepen

CLB en leerkrachten van kleuteronderwijs, 1ste en 2de graad lager onderwijs. De Tandenkoffer kan gratis ontleend worden. Ophaling gebeurt bij één van de ophaalpunten.
Wil u de Tandenkoffer eens bekijken? Dat kan. U vindt een exemplaar in de bibliotheek van het VIGEZ.