Tandsteen verwijderen
Tandplak die langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan verkalken.

Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral net boven of onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Tandsteen verwijderen
Als er eenmaal tandsteen is gevormd, kan dit weggehaald worden door een tandarts. Tandsteen verwijderen kan op twee manieren: met behulp van een haakje – waarbij het tandsteen wordt weggekrabd –  of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. De trillingen zorgen ervoor dat het tandsteen los trilt.

Tanden polijsten
Na afloop van de behandeling kunnen uw tanden gepolijst worden. Het polijsten gebeurt met een borsteltje of rubbercupje in combinatie met een polijstpasta.

Waarom tandsteen verwijderen en polijsten?
Tandsteen kan tandvleesproiblemen veroorzaken. Het is daarom van belang dat tandsteen steeds wordt verwijderd. Nog beter is het om tandsteen te voorkomen. Poets daarom minstens twee maal per dag uw tanden met een fluoride tandpasta en reinig indien dat aan u is geadviseerd ook de ruimte tussen uw tanden.

Bron: NMT